Et himmelsk LCHF alternativ til tacoskaller

Et himmelsk LCHF alternativ til tacoskaller

Når man spiser efter LCHF-principperne, er der nogle ting, man godt kan gå hen og savne. Jeg nævner i flæng, tortillapandekager, pasta, rugbrød, hummus og ikke mindst (…indsæt trommehvirvel…) TACOSKALLER. Men så er det jo godt, at man er totalt snu og innovationsagtig og bare udtænker et alternativ selv 😉 Og så gør det jo ikke noget, at resultatet faktisk (hvis jeg selv skal sige det) bliver bedre end udgangspunktet. For helt ærligt, så spændende er tacoskaller jo heller ikke… Men det er de her!

Forberedelse: 5 min

Tilberedning: 15

Bliver til 4 tacoskaller

Det her er en totalt slump-opskrift, så målene er ikke præcise. Inden skallerne kommer i ovnen skal du bare have en klistret og ægge-agtig, halvflydende masse. Det gør ikke noget, hvis det ser ud som om æggene flyder lidt ud, når du placerer tacoskallerne på bagepladen – det samler sig hurtigt, når det bliver udsat for varme.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 g. mozzarella
  • 40-50 g. mandelmel
  • 10-15 skiver jalapeños (kan undlades)
  • 1 håndfuld persille (kan undlades eller skiftes ud med en anden krydderurt eller fx spinat)
  • Salt/Peber

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 180 gr. på varmeluft. Skær jalapeños’ne i små stykker og skær persillen fint. Bland herefter alle ingredienserne sammen, og rør godt rundt. Easy as that! Det bliver vist ikke nemmere… Så smækker du 4 klatter op på en bageplade og trykker dem flade. Æggene, melet og osten gør at de bliver solide, så du skal ikke være bange for at der kommer huller i, hvis du gør den for tynde. Bag tacoskallerne i 10-15 minutter indtil de er gyldne. Lad dem køle en smule inden du serverer dem – så kan man nemlig få håndholdte tacos; og det er jo de bedste 😉

Velbekomme!

Denne opskrift giver dig bløde, håndholdte og lækre tacoskaller, som ikke krakelerer, når du forsøger at spise dem, hvilket jeg synes er helt fantastisk! Servér med oksekød eller kylling med masser af krydderier i/på samt friske grøntsager. Du kan eventuelt lave en lækker dressing på creme fraiche eller mayo. Hele familien bliver glade, det vil jeg gerne garantere!

Hold jer muntre!

Leave a Reply

Close Menu