Rejesalaten, der gør dig lykkelig

Rejesalaten, der gør dig lykkelig

Ja, det lyder måske for godt til at være sandt – og det er det måske også. Men jeg er simpelthen helt skør efter denne rejesalat for tiden. Normalt ville jeg sige, at rejer er noget man spiser om sommeren – du ved, når man sidder ude ved havet på et bord/bænke sæt og piller sine egne rejer, mens man får fedtfingre på roséglassene… Uh, hvor kan jeg drømme mig væk. Men det er måske derfor, jeg har sådan lyst til den i disse kolde, kolde dage? Hvem ved – den er i hvert fald fantastisk lækker!

 

Forberedelse: 10

Tilberedning: 0

Antal portioner: 4 (når de anrettes, før de serveres)

Ingredienser

  • 350 g rejer
  • 3 spsk. Majonæse
  • 2 spsk. Cremefraiche
  • 3 spsk. Citronsaft
  • 1 god håndfuld purløg
  • 1 blad hjertesalat per person
  • ¼ avocado per person
  • Rigeligt med salt og peber

 

Fremgangsmåde

Dette er nok en af de nemmeste forretter, du overhovedet kan lave! Alt undtagen hjertesalat og avocado blandes sammen i en skål og smages til. Oprindeligt havde jeg tænkt, at jeg ville putte en teske sennep i dressingen også; men jeg glemte det, og da jeg så smagte på rejesalaten manglede den på ingen måde smag – så det udelod jeg helt. Jeg ELSKER når råvarerne virkelig kommer til deres ret og smager igennem. Er der noget bedre?

Når du har smagt rejesalaten til, er det tid til at anrette.

Tag avocadoen og halvér den. Hvis du kun skal bruge en halv, så lad stenen sidde i den anden halvdel og kom en smule citronsaft ud over avocadoen, inden du lægger den tilbage i køleskabet. Så bliver den ikke lige så hurtigt brun.

Brug en skarp kniv (pas på fingrene!) og skær tynde, pæne skiver i avocadoen, mens den stadig har skræl på. Skær så mange skiver, som du har brug for, og skrab dem herefter ud med en ske.

Knæk 1 blad af hjertesalaten per person, placer det på tallerkenen og fyld godt med rejesalat i. Herefter kan du pynte med avocadoen, og eventuelt slutte af med at kværne lidt frisk peber ud over eller lidt ekstra purløg.

 

Velbekomme!

Hvis jeg kun måtte spise én ting resten af livet, så tror jeg det skulle være denne rejesalat! Eller rigtig lasagne… Men siden jeg ikke spiser pasta mere, så ville jeg nok holde mig til rejesalaten! 🙂 Rejesalaten kan bruges til hverdag og fest – jeg har både spist den en onsdag, serveret den på brunchbordet og som forret til nytår. Den er bare altid go’! Kommer den til at gøre dig lykkelig? I hvert fald for et kort øjeblik 😉

Leave a Reply

Close Menu