Peperoni poppers – en himmerigsmundfuld

Peperoni poppers – en himmerigsmundfuld

Disse små, sjovt-udseende sataner er ret så fantastiske! De blev opfundet, da jeg stod og havde en dej-rest fra de fathead pølsehorn, jeg lige havde bagt og tænkte: ”Hvad skal jeg så lige gøre med dem?” Så kom jeg i tanker om, at jeg også havde nogle peperoniskiver tilbage i køleskabet, og så begyndte pæren virkelig at lyse 😉 Resultatet blev nogle megalækre, små godbidder, som hele familien vil kunne li’. Skønt ikke? De er perfekte til afveksling på ost- og pølsebordet, til brunchen, som appitizer, eller når Danmark spiller landskamp i fjernsynet (passer både til håndbold og fodbold) 😉

 

Forberedelse: 15

Tilberedning: 20

Antal portioner: ca. 15 poppers

 

Ingredienser

  • 175 g flødeost (keto hack: kig efter den med mindst kulhydrater i)
  • 50 g parmesanost
  • 75 g cheddar (du kan også bruge mozzarella)
  • 1 æg
  • 0,5-0,75 dl Pofiber (start med 0,5 dl og se, om den er ’tyk’ nok)
  • Peperoniskiver (2 i hver ’popper’)
  • Lidt ekstra cheddar til at lukke af med

Evt.: jalapeños til at spice det lidt op (flamme emoji…) eller oregano for at tilføre et touch af Italien og pizza.

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 g, varmluft. Hæld alle ingredienser (undtagen Pofiber) i en stor skål og rør grundigt rundt (her kan du også bruge din elpisker, hvis du ikke orker at røre). Tilsæt herefter 0,5 dl Pofiber og rør igen. Massen skal være tyk og klæbrig. Put eventuelt ekstra Pofiber i, hvis du synes, den mangler lidt sammenhængskraft.

Nu skulle du gerne stå med en klæbrig men sammenhængende dej. Tag 2 skiver peperoni og nok dej til at dække under og op om kanterne. De skal ikke lukkes helt til. Tænk på dem som en åbent indbagt pizza! Gentag indtil du ikke har mere dej tilbage.

Herefter kan du enten bruge revet cheddar eller cheddar i små firkanter. Læg osten der, hvor peperonien ikke er dækket og sæt dem efterfølgende på en bageplade med bagepapir.

Når du har dække alle peperoni-hullerne med ost, kan du sætte pladen i ovnen og sætte uret til 15 minutter.

Tjek herefter, om dine små guldklumper er blevet pæne og brune – ellers giver du dem lidt længere tid.

 

Velbekomme!

Disse lækre sataner går fint alene, men komplimenteres rigtig godt med en hjemmelavet pesto! Warning: de er næsten til at blive afhængige af 😉

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu