Osteboller – perfekt til sandwich og burgere

Osteboller – perfekt til sandwich og burgere

Savner du brød? Når du har prøvet disse osteboller, vil det ikke længere være et problem! Der er så meget smag i de her små sataner, som virkelig ’makes up for’, at de ikke har den der brødfylde, som vi kender fra almindelige, kulhydratfyldte burger- og sandwichboller. Du kan pifte dem op på såå mange forskellige måder, så det passer lige til det du skal have mellem bollerne!

Forberedelse: 5

Tilberedning: 15

Der bliver 6 halve boller, hvor du kan bruge 2 pr. burger (du kan selvfølgelig også nøjes med en)

Ingredienser

  • 150 g. reven cheddar
  • 2 spsk. creme fraiche
  • Jalapeños (kan undværes)
  • Salt/peber (og andre krydderier, du har lyst til)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader på varmeluft. Bland alle ingredienser, undtagen jalapeños. Der skal rigeligt med salt i for at opveje for creme fraichens surhed. Form 6 runde boller og mas dem flade på en bageplade med bagepapir, så de er ca. 10 cm i diameter. Du kan eventuelt forme aflange klatter (er jeg den eneste, der tænker ’lange patter’, høhø), hvis du vil have, at de minder mere om sandwichbrød. Kom herefter jalapeños ovenpå og pres dem lidt ned i ’dejen’. Giv dem 10-15 minutter i ovnen indtil de dejligt brune. Lad køle en smule inden du serverer dem.

Velbekomme!

Jeg er blevet helt vild med de her osteboller. Selvom de er helt flade, synes jeg simpelthen de erstatter almindeligt brød så fint! De er fyldt af smag, og går bare rigtig fint sammen med grøntsager og kød. Jeg har brugt dem både til oksekødsburger og flæskestegssandwich. Mit mundvand begynder helt at løbe, når jeg tænker på det! Bare kom i gang – og de kan fint holde sig i køleskabet i flere dage, og du kan også fryse dem ned. Jeg har også en plan om at lave helt små osteboller, så man kan lave små sliders eller anden for for tapas – det bliver sååå gooodt!! Stay tuned!

Leave a Reply

Close Menu