Den bedste lowcarb/fathead pizza – nogensinde!

Den bedste lowcarb/fathead pizza – nogensinde!

Ja det lyder måske lige lovlig selvsikkert – men det er jeg sådan set ligeglad med lige nu! For den her pizza er sagomelme lækker, og nok det tætteste vi kan komme på en ’rigtig’ pizza. Den består af ost, ost og mere ost, så det er jo bare skønt! Det vil også sige, at det er en kaloriebombe, men jeg kan også love dig, at du ikke kan spise ret meget af den (selvom du gerne ville), for den mætter som én i helveg! Sæt i gang!

 

Forberedelse: 15

Tilberedning: 30

Antal portioner: 1 bageplade, så det kommer an på, hvor sultne i egentlig er.

Ingredienser

Bund

  • 250 g flødeost (keto hack: kig efter den med mindst kulhydrater i)
  • 100 g parmesanost
  • 150 g cheddar (du kan også bruge mozzarella)
  • 2 æg
  • 1-1,5 dl Pofiber (start med 1 dl og se, om den er ’tyk’ nok)
  • Timian/rosmarin/oregano/basilikum (Vælg 1 eller 2)

Hvis du lægger en halv omgang mere oveni, kan du i samme ombæring lave de lækreste peperoni poppers!  MÅMZ! De er perfekte både til at spise med det samme – men de er også hamrende lækre at have i fryseren – just sayin’! 🙂

Fyld

Du skal jo selvfølgelig bare lave en nr. 20 fra Pizza Ferrari (til jer, der ikke er venner med Abdullah, kan jeg afsløre, at det er deres ’efter kundens valg’ pizza) 😉 Men her er det, jeg brugte denne gang:

  • Tomatpuré
  • Serano skinke
  • Jalapeños
  • Peperoni
  • Frisk mozzarella
  • Revet mozzarella
  • Frisk rucola
  • Hjemmelavet krydderdressing

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 g, varmluft. Hæld alle ingredienser (undtagen Pofiber) i en stor skål og rør grundigt rundt (her kan du også bruge din elpisker, hvis du ikke orker at røre). Tilsæt herefter 1 dl Pofiber og rør igen. Massen skal være tyk og klæbrig. Put eventuelt ekstra Pofiber i, hvis du synes, den mangler lidt sammenhængskraft.

Glat herefter den tykke, klæbrige masse ud på en bageplade med bagepapir. Jeg plejer bare at bruge hænderne – men du kan sagtens bruge en dejskraber. Dejen skulle meget gerne passe til en almindelig størrelse bageplade.

Bag pizzabunden i ca. 12-13 minutter, eller indtil den er flot gylden. Når du tager bunden ud, har du to muligheder: Hvis du er alene, og dermed ikke vil kunne spise en hel pizza (tro mig, det kan du ikke! Det er ikke ligesom dem nede fra Pizza Ferrari), så gør dig selv den tjeneste at skære bunden midt over og tag halvdelen fra, som du kan fryse ned, når den er kølet af. Det er en fantastisk ting at have i fryseren – især til tømmermændsfyldte dage! Hvis I er 2-4 personer, så fylder du bare godt på ’the whole thing’.

Det er vigtigt, at du lader pizzaen køle godt af, inden du begynder at putte fyld på. Hvis den er for varmt, så bliver pizzaen ikke af den håndholdte slags – og det er jo dét, vi sigter efter.

Når den er kølet godt af, kan du nu smøre tomatpuré på bunden, fordele resten af det fyld, du har valgt, og derefter sætte pizzaen tilbage i ovnen. OBS: evt. rucola og dressing skal først på bagefter…

Giv den 5-7 minutter, eller indtil osten er godt smeltet. Tag ud, drys med frisk rucola og rosmarin – og server! Hvis I er 4 personer, kan det være en idé at lave en stor, lækker salat til – det er dejlig frisk, og så kan en enkelt pizza sagtens række til 4 personer.

Velbekomme!

Jeg elsker italiensk hvedebunds-pizza – det kan jeg ikke kommen udenom. Men jeg ved også, hvor dårligt min krop får det, hvis jeg fylder mig med kulhydrater. Og det er simpelthen ikke dét værd.

Derfor er dette min go-to, når jeg crawer de ting, som førhen hed hvedepizza, pastaretter og sandwiches. Det er ikke en perfekt opskrift; du må ikke forvente det samme resultat, som du kender fra din lokale pizza-mand; men det er fagomelme tæt på!

Leave a Reply

Close Menu