Mors berømte laksesalat – en vaskeægte vinder!

Mors berømte laksesalat – en vaskeægte vinder!

Min mor er noget af en personlighed; hun griner højt og længe, hun rocker en kort fritz og så giver hun de bedste kram (det synes du sikker, din mor gør – men det passer ikke) 😉
Hun er ikke typen, man overser i et rum fyldt med mennesker – og det er hendes laksesalat heller ikke, når den kommer på bordet. Derfor laver jeg altid en stor portion, når den skal serveres for gæster.

Denne opskrift er lavet på 1 mellemstort stykke laks, hvilket giver en fin portion laksesalat, der kan række til flere dage, hvis du – ligesom jeg – bor alene. Hvis I er mere end 2 til aftensmaden (eller frokosten), ville jeg nok bruge et lidt større stykke laks og spæde til med resten af ingredienserne.

Dette er endnu en af de opskrifter, hvor jeg tager det hele ret afslappet og prøver mig frem med mængdeforholdene. Pas dog på med at lave for meget creme fraice-dressen til at starte med – laksesalaten kan nemlig hurtigt blive for lind. Brug evt. én skål til at blande de ’våde’ ingredienser – og brug en anden til at blande det hele sammen, hvor du lidt efter lidt kommer dressing over laksen og rører rundt. Så er du sikker på succes – hver gang!

Forberedelse: 15

Tilberedning: 0

Ingredienser

  • 150 g. varmrøget laks (du bestemmer selv, om der skal være krydderier på – den portion jeg lavede på billedet var krydret med 3 forskellige slags peber – fra fiskehandleren)
  • 1 ½ spsk. creme fraice 18%
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep (vælg din yndlings – jeg brugte en alm. dijonsennep)
  • en masse purløg
  • sort peber

 

  • Luksusudgaven: 50 g. stenbidderrogn eller anden form for kaviar.

Fremgangsmåde

  • Find en passende størrelse skål og bland creme fraice, sojasauce, citronsaft, sennep og en god omgang sort peber godt sammen.
  • Hvis du bruger rogn, skal disse blandes lidt forsigtigt i her.
  • Brug en gaffel til at ’rive’ laksen fra hinanden, så den bliver fint fordelt.
  • Put laksen i creme fraice-blandingen og rør godt rundt.
  • Smag til – det er meget forskelligt, hvor meget sennep og soja, man synes er passende. Hvis den mangler salt, men måske allerede smager fint af soja, kan du bruge alm. Salt. Men prøv med lidt ad gangen – den kan hurtigt blive for
  • Når den smager, som du gerne vil have den, klipper du en god omgang purløg i (vi snakker omkring en håndfuld – eller efter behov/smag).
  • Så rører du rundt en sidste gang, og så er den baby klar til at blive serveret!

Velbekomme!

Laksesalaten kan bruges på mange forskellige måder: til brunchbordet, i salat som frokost eller aftensmad eller som snack, hvis du er på lchf eller keto-diæt. Personligt synes jeg den passer rigtig godt oven på et lækkert og crispy stykke knækbrød, som i denne opskrift

Jeg ÆÆLSKER denne laksesalat, fordi den har så meget smag, men fordi den har så få ingredienser, får man virkelig lov til at smage hver og én. Glæde og velbehag i hver skefuld – what’s not to love?

Tak, mor!

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu