Knækbrød fyldt med kerner og gode fedtstoffer

Knækbrød fyldt med kerner og gode fedtstoffer

I Danmark har vi en stolt tradition omkring brød – og især rugbrød. Vi elsker det! Jeg elsker det! Og selvom det er de gode kulhydrater, man indtager, så er det stadig kulhydrater. Prøv i stedet dette kerneknækbrød, der får mundvandet til at løbe.

1 portion bliver til 1 bradepande.

Det skal siges, at jeg normalt ikke bruger præcise mål, men blot kører mere eller mindre på slump. Så hvis du ikke føler for at finde decilitermålet frem, så lad det blot blive i skuffen.

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 45 min

Ingredienser

  • 1 ½ dl solsikkefrø
  • 1 ½ dl sesamfrø
  • 1 ½ dl græskarkerner
  • 1 ½ dl hørfrø
  • ½ dl chiafrø
  • 1 ½ dl mandelmel eller kokosmel
  • 1 ½ tsk. loppefrøskaller (fx HUSK)
  • 1 ½ tsk. Salt
  • 1 dl smeltet kokosolie
  • 1 dl kogt vand
  • 2 æg

Smagsgivere: fx tørret timian, paprika, rosmarin. Du kan spice knækbrødene op ved at putte forskellige krydderier i ’dejen’. Det smager fantastisk!

Her det dig, der er bossen – du kan nemt vælge de kerner/frø som du bedst kan lide, og bare lade være med at putte de andre i.

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 150 grader på almindelig ovn
  • Miks alle de tørre ingredienser
  • Tilsæt olie, vand og æg og rør godt rundt, indtil dejen har en klistret og sammenhængende struktur. Hvis den ikke hænger ordentligt sammen, kan du prøve med lidt ekstra olie eller et ekstra æg – eller en smule flere loppefrøskaller (men pas på; der skal ikke meget til, før det bliver en hård masse).
  • Fordel dejen i et meget tyndt lag (<0 cm) på en bageplade med bagepapir på. Jeg bruger bare en spiseske. Hvis du ønsker tykkere stykker, skal du give dem lidt længere i ovnen. Jeg skærer altid massen i den størrelse stykker, som jeg gerne vil have brødene i. Det behøver man ikke, men jeg kan godt lide, at de bliver samme størrelse og at man ikke bare knækker stykker af. Det er nok min OCD, der spiller ind der…
  • Bag i den nederste del af ovnen i 45 minutter. Frø og kerner er relativt varme-sensitive, så husk at kigge til dem 3-4 gange i løbet af de 45 minutter.
  • Knækbrødene er klar, når de har en gylden, brun farve og virker sprøde, når du banker en finger på dem.
  • Tag knækbrødet ud og fjern det (og bagepapiret) fra den varme bageplade. Læg på en kølig overflade (fx en bordplade eller komfur)

Således skal dine knækbrød se ud, når du tager den ud af ovnen.

Velbekomme!

Knækbrød kan bruges både til hverdag og til fest. Det smager fantastisk, og det er genialt, når du gerne vil skære ned på kulhydrater, men ikke kan undvære brød helt.

Jeg bruger det især, når jeg har travlt om morgenen og ikke kan nå at lave en salat eller lignende at tage med på arbejde. Så det det 2-3 stykker knækbrød, noget gnave-grønt og lidt pålæg. Hurtigt! Nemt! Lækkert!

Knækbrødene kan sagtens fryses ned, så lav dog en ordentlig portion, og fordel dem så i fryseposer, så de er nemme at tage op aftenen før. Hvis du fryser dem i små portioner (max 5 stykker), så undgår du, for det første, at komme til at spise for mange – men du minimerer også dit madspild! WIN-WIN!

Her har jeg smækket en lækker laksesalat oven på knækbrødet. Opskriften til denne, kan du finde her.

This Post Has 3 Comments

  1. Hvor mange kulhydrater pr. stk?

    1. Hvis du skærer dem ligesom jeg i ca. 7×7 cm er der 1 kulhydrat i hvert stykke 🙂

Leave a Reply

Close Menu