Fritata med oksekød og ost

Fritata med oksekød og ost

Her er den så – den perfekte, hurtige frokost eller aftensmad. Det er en superskøn ”æggekage” med masser af smag og meget få kulhydrater – win-win! Husk at bruge en pande med stålhåndtag, så du ikke sætte ild i køkkenet. Det ville jo være lidt ærgerligt, når man lige havde lyst til en fritata 😉

Forberedelse: 5

Tilberedning: 15

Der er til 2-3 mennesker i denne. Regn med ca. 1 æg pr. 100 g. Kød og ca. 2-2,5 æg pr. person

Ingredienser

  • 5 æg
  • 500 g. Oksekød
  • Rød pesto (husk at kigge på kulhydratindholdet – det varierer rigtig meget fra mærke til mærke)
  • 2 tsk. sennep
  • Purløg
  • 150 g. Valgfri reven ost (riv selv osten for at spare kulhydrater)
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader grill. Brun kødet i en stor pande. Pisk æggene sammen med pesto, sennep, purløg og ca. 100 g. af osten og salt/peber. Du kan sagtens bruge nogle krydderier her: chili, timian, rosmarin – lige hvad du har lyst til. Hæld æggemassen over kødet og lad det stå på mellem varme i 5-8 min. Når massen er brun i bunden, putter du resten af osten oven på fritataen og sætter den i ovnen i ca. 5-7 minutter indtil osten er smeltet og der ikke er noget ’vådt’ oven på fritataen.

Velbekomme!

Den her fritata er perfekt, når du ikke har travlt, men ikke vil gå på kompromis med kvalitet og kulhydrater. Jeg serverede fritataen med en tomatsovs med fløde til. Det var faktisk en rest, og den smager også hamrende godt kold. Den tager lidt længere at lave nemlig, fordi den gerne skal stå og simre i, i hvert fald, 30 minutter.

Leave a Reply

Close Menu