Broccolisalat med bacon og grønkål

Broccolisalat med bacon og grønkål

Jeg knuselsker denne salat! Den er simpelthen så hamrende lækker – året rundt. Den kombinerer rigtig mange af de ting, som jeg er helt pjattet med: Broccoli, bacon, mayo og grønkål. MÅMZ.

 

Forberedelse: 15

Tilberedning: 5

Antal personer: 4

 

Hvis du er lige så vil med broccoli, som jeg er, kan du tjekke min broccoligratin ud her. Den smager himmelsk!

 

Ingredienser

  • 1 broccolihoved
  • 1 rødløg
  • 300 g bacon i tern eller strimler
  • 7-8 spsk. majonæse (alt efter, hvor stort broccolihovedet er)
  • 7-8 spsk. Creme fraiche 38% (alt efter, hvor stort broccolihovedet er)
  • 3 spsk. Citronsaft
  • 3 tsk. Sennep
  • 10-12 dråber Perfekt Sød fra Easis
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 håndfulde hakket grønkål
  • Salt/peber

 

Fremgangsmåde

Steg baconternene på panden ved middelhøj varme, så de bliver stegt, og ikke blot koger i deres eget fedt. Du behøver ikke komme fedtstof på panden, når du steger bacon. Mens baconen steger, kan du begynde at skære broccolihovedet i mundrette stykker. Skær grønkålen fint, hvis du har købt hele stilke. Skær rødløget meget fint.

Find en skål, hvor der er plads til en del dressing – der skal nemlig mere til, end man lige regner med. Bland majonæse, creme fraiche, citronsaft, sennep og Perfekt Sød sammen og tilsæt rigeligt med salt og peber. Her kan du lige så godt tilsætte løget – det giver en fin farve til dressingen.

Husk at rode lidt i baconen, så den bliver steget på flere sider. Sluk for panden, når de er lige ved at være sprøde. Lad baconen hvile på panden indtil du blander hele salaten sammen.

Hvis du ikke bryder dig om at sætte tænderne i helt rå broccoli, kan du koge en liter vand og hælde over broccolien – du kan f.eks. bruge en si. Husk at duppe broccolien af efterfølgende – ellers kan dressingen ikke hænge på broccolien.

Find en stor skål og put broccoli og grønkål heri. Tilsæt herefter dressingen og derefter solsikkekernerne.

Rør godt rundt og sørg for, at dressingen også kommer ned og ’rammer’ broccolistykkerne i bunden. Det kan godt tage lidt tid at få det ordentligt fordelt.

broccolisalat med steak

Velbekomme!

I min verden passer denne salat til alle former for kød: en kyllingefilet, et stykke laks, en steak – eller alene som frokostmåltid. Når man har en broccolisalat på bordet, bliver alle glade, mætte og fulde af gode vitaminer – og uden en hel masse kulhydrater! Skøøønt!

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu